American Express kreditkort

Kreditkort är användbara vid många tillfällen i livet. Bland annat är de populära för den som vill betala alla sina utgifter på en och samma gång och inte behöva fundera så mycket. Dessutom kan en kredit bevilja dig att köpa något nu som du egentligen inte har råd med i dagsläget men som du vet att du kommer att ha råd med senare. American Express Kreditkort har blivit allt mer populärt genom åren. Ett kreditkort är i detta fall ett kort som du har blivit beviljat av din bank samtidigt som det även har en kredit kopplad. Detta innebär att du kan handla idag och betala senare.

Med hjälp av American Express Kreditkort har du till och med möjlighet att dela upp din betalning. Det innebär i stort sett att du har chansen att ta ett lån direkt från din bank. De har helt enkelt beviljat dig att låna för precis det du vill innan du är i behov av lånet. Många tycker att det känns väldigt tryggt och väljer därför att ta ett American Express Kreditkort.

När du har ett American Express Kreditkort fungerar det så att när du gör ett köp och använder dig av ditt American Express Kreditkort är det American Express som lägger ut summan för det du handlar. Det är alltså inte du som betalar just då. Det de sedan gör är att de fakturerar dig för samma belopp. Beroende på hur du har valt att gå tillväga kommer de antingen att fakturera dig hela summan eller uppdelat i små belopp och på flera betalningsperioder. Detta sker oftast månadsvis.

De flesta kreditkort som du väljer från American Express ger dig alternativet att om du betalar tillbaka inom ett visst antal dager kommer du att få helt räntefritt på beloppet. Om du istället väljer att dela upp beloppet och betala mindre summor varje månad kommer du att få en viss ränta på beloppet och det är givetvis på detta sätt som American Express och andra företag som erbjuder kreditkort tjänar sina pengar.

För att du ska slippa betala räntan krävs det att du alltid väljer att betala hela beloppet på din månadsfaktura, då kommer du helt att komma undan räntan. Det finns en hel del fördelar och förmåner för dig som väljer att använda dig av American Express Kreditkort. Först och främst kommer du att få SAS Eurobonus. Detta är extrapoäng som du får när du flyger och som leder till att dina flygresor kan bli billigare.

Du kan dessutom få cashback på en viss procent på dina kortköp när du använder dig av American Express Kreditkort och beroende på vilket kort som du väljer. Det finns flera olika kort som du kan välja mellan och det blir enkelt att hitta ett American Express Kreditkort som passar just din livsstil. Det kan helt enkelt löna sig för dig att använda American Express Kreditkort då du enkelt kan få mer pengar i slutändan om du använder dig av cashback och ser till att alltid betala hela beloppet.